Aktualno

Delati tudi na dopustu ali se čisto izključiti?

13. jul 2017

Dopust je nujno potreben za obnavljanje zaloge energije in sprostitev po napetostih, ki nas spremljajo v poslovnem in zasebnem življenju. Na dopustu praviloma ne delam več, kot je nujno potrebno, in tega ne pričakujem od svojih sodelavcev. Zame je sprostitev popolna umiritev tempa. Spremlja me dobra knjiga. Na dopustu nikoli ne prebiram poslovne literature, pomembno pa je, da me branje pritegne z dobro vsebino.

Pri nas v Inpletu imamo procesno proizvodnjo sicer organizirano v izmenah, zato imajo zaposleni kolektivni dopust. V največji meri poslujemo s tujimi partnerji. Naš dopust je časovno usklajen z obdobjem, ko ima kolektivni dopust tudi večina naših kupcev. To pripomore, da se lahko izključimo, saj poslovni procesi mirujejo.

A to ne pomeni, da se ustavi čisto vse. Poletje je čas vsa tista vzdrževalna dela in investicije, ki zahtevajo popolno zaustavitev proizvodnje. Tako za tiste sodelavce, ki so vpeti v dela, dopusta v tem obdobju ni, hkrati pa tudi kot direktorica še kaj postorim. Ker imamo dobro ekipo, s katero načrtujemo dela in se vnaprej dobro pripravimo, tega ni preveč. Priznam, da vsak dan pogledam na telefon, a me to tudi zaradi kompetentnosti in strokovnosti mojih sodelavcev posebej ne obremenjuje.

Helena Zidarič Kožar, direktorica Inplet Pletiva, d.o.o.

Izšel je novi Poslovni carzine

Vas zanimajo poglobljene vsebine iz sveta podjetništva in poslovne mobilnosti?

Naročite brezplačno revijo

5 blagovnih znamk pod isto streho