Porsche Slovenija
/
Blog
Tehnologija in ekologija z roko v roki
Objavljeno
23/05/2012
Porsche Slovenija - Tehnologija in ekologija

Vse, kar počnemo, počnemo z mislijo na prihodnost. Tako tehnološko kot tudi ekološko prihodnost. Vozila, ki jih zastopamo in prodajamo, so plod razvoja najnovejših tehnologij za zmanjšanje emisij v okolje, gospodarno porabo goriva in dolgo življenjsko dobo. Izpolnjujejo vsa določila s področja ekologije in vztrajno težijo k preseganju zakonsko predpisanih standardov. Skrb za okolje je filozofija, ki naše blagovne znamke spremlja od proizvodnje do reciklaže vozila.

Tehnološko in ekološko
tehnologijaBlagovne znamke koncerna Volkswagen že dalj časa razvijajo in predstavljajo vozila z opazno zmanjšanimi vplivi na okolje.
Sledimo najnovejšim tehnologijam, razvijamo nove, testiramo in preizkušamo meje poznanega. Med prvimi smo že leta 2006 predstavili konceptno vozilo z neverjetno porabo en liter goriva na 100 kilometrov. Razvili smo tako hibridna kot popolnoma električna vozila, saj z mislijo na jutri razvijamo tehnologije prihodnosti.

Prepričani smo, da lahko z drobnimi izboljšavami že danes močno omilimo škodljive vplive na okolje. Temu so namenjeni naši posebni modeli vozil, pri katerih kontinuirano izboljšujemo posamezne elemente v motorju, posegamo v aerodinamičnost oblike in menjalnikom prilagajamo prestavna razmerja. Ti posegi v kombinaciji s sistemom rekuperacije in stop-start sistemom pripomorejo k učinkovitejši in bolj ekonomični vožnji.

Eko linije
-    Volkswagen BlueMotion
-    Škoda Greenline
-    Audi TDIe
-    SEAT Ecomotive

Rezultat razvoja vozil z manjšimi izpusti ni le manjše onesnaževanje, ampak tudi manjša poraba goriva, kar ugodno vpliva na financiranje osebnega vozila ali voznega parka.

Porsche Slovenija, Bravničarjeva 5, 1000 Ljubljana ©, Porsche Slovenija 2012
Pravno obvestilo | Produkcija, PM, poslovni mediji