Porsche Slovenija
/
Slovar
 • EBV

  Elektronska porazdelitev zavorne moči neodvisno od obremenitve vozila, med sprednjo in zadnjo premo.

  Read more...
 • Elektromehansko servo krmiljenje

  Delovanje servo krmiljenja je odvisno od hitrosti vozila. To pomeni, da servo krmiljenje pri naraščajoči hitrosti deluje le v tolikšni meri, kot je potrebno. Poleg tega sistem zazna na primer manjše protikrmiljenje pri bočnem vetru in volan s pomočjo servo krmiljenja izravna, kar omogoča boljši občutek za srednji položaj pri vožnji naravnost.

  Read more...
 • Elektronska zapora diferenciala (EDS)

  Elektronska zapora diferenciala tudi na spolzkem cestišču zagotavlja varno in udobno speljevanje. EDS elektronsko zavira kolo, ki zdrsava, in pogonsko moč preko diferenciala prenese na drugo kolo iste preme. Rezultat manjšega zdrsavanja je manjša obraba pnevmatik na pogonskih kolesih. EDS deluje samodejno do hitrosti pribl. 40 km/h (pri vozilih s pogonom quattro do pribl. 80 km/h). Da se zavorni kolut zaviranega kolesa ne bi pregrel in bi prišlo do nevarnosti pojemanja zavorne moči (fading), se EDS pri izjemno veliki obremenitvi začasno izključi. Voznik vožnjo lahko nadaljuje, saj vozilo še naprej deluje normalno. EDS se samodejno ponovno vključi takoj, ko se zavorni kolut dovolj ohladi. EDS je sestavni del elektronskega stabilizacijskega programa ESP.

  Read more...
 • Elektronski stabilizacijski program (ESP)

  Elektronski stabilizacijski program zmanjšuje nevarnost zdrsa in tako odločilno prispeva k zmanjšanju števila nezgod, pri čemer pa mora voznik upoštevati, da fizikalnih omejitev ne more premagati niti ESP. Z načrtnim zaviranjem posameznih koles in poseganjem v elektroniko motorja in menjalnika (pri vozilih z avtomatskim menjalnikom) ESP v kritičnih voznih situacijah stabilizira vozilo. Ob prekrmiljenju (zadek uhaja) zavore delujejo na sprednje kolo na zunanji strani ovinka, ob podkrmiljenju (vozilo uhaja iz ovinka) pa na zadnje kolo na notranji strani ovinka. Po potrebi se poleg tega zmanjša moč motorja in prepreči prestavljanje avtomatskega menjalnika. ESP deluje popolnoma samodejno, ne glede na to, ali se vozilo nahaja na suhi, mokri, peščeni ali poledeneli podlagi. Posreduje hitreje in bolj zanesljivo kot voznik.

  Read more...

Porsche Slovenija, Bravničarjeva 5, 1000 Ljubljana ©, Porsche Slovenija 2012
Pravno obvestilo | Produkcija, PM, poslovni mediji