Porsche Slovenija
/
Slovar
 • Klimatska naprava

  Obsega hladilni sistem, ogrevanje, regulator vlage in ventilator. Dopolnjuje sistem ogrevanja in prezračevanja vozila. Poleg temperature uravnava tudi kroženje, vlažnost in čiščenje zraka.

  Read more...
 • Kolutne zavore

  Pri kolutnih zavorah zavorne klešče s ploščicami objemajo zavorni kolut z obeh strani. Poleg kompaktnih dimenzij se odlikujejo tudi po majhni masi, enakomernem delovanju in v primerjavi z bobnastimi zavorami boljšem doziranju zavorne moči. Temperatura kolutne zavore lahko doseže do 500 stopinj Celzija, zato sta sprednji kolutni zavori ponavadi notranje hlajeni.

  Read more...
 • Kontrolna lučka nivoja tekočine za čiščenje stekel

  Voznika obvešča o nivoju tekočine za čiščenje stekel.

  Read more...
 • Ksenon plus

  Sistem ksenon plus zagotavlja enakomerno in močno osvetlitev cestišča v barvi, podobni dnevni svetlobi, in sicer v predelu blizu in daleč od vozila. Ksenonske dolge luči so zasnovane tako, da imajo kar največji doseg. Ob preklopu z zasenčenih na dolge luči elektromagnet ksenonsko žarnico obrne k ustreznemu reflektorju. Tako je vedno na voljo kar največja možna osvetlitev cestišča, poleg tega pa je prehod z osvetlitve z zasenčenimi lučmi na osvetlitev z dolgimi lučmi in obratno mehak in očem prijazen. Sistem ksenon plus preprečuje, da bi močno svetlobno polje pred vozilom slepilo voznika. Dodatni reflektor z žarnico H7 na zgornjem delu svetlobnega snopa ustvarja "vodilno točko". Ta pri hitri vožnji v temi prevzame funkcijo vodenja in tako prispeva k večji varnosti. Sistem ksenon plus obsega še halogenski pozicijski luči, napravo za čiščenje žarometov in avtomatsko uravnavanje višine svetlobnega snopa.

  Read more...
 • Ksenonske luči

  V kot grah velikem steklenem zgornjem delu ksenonske žarnice so plin ksenon in kovinske soli. Preko električnega predvklopnega sistema se v presledkih nekaj milisekund v plin pošiljajo visokonapetostni impulzi. Pri tem se kovine uparijo in električna energija se spremeni v sevanje. Nastala svetloba je po značilnostih primerljiva z dnevno svetlobo. Ksenonski žarometi v primerjavi s predhodnimi halogenskimi lučmi zagotavljajo približno 2,5-kratni svetlobni tok in skrbijo za odlično in izjemno enakomerno osvetlitev cestišča. Ker je ksenonska svetloba podobna dnevni svetlobi se oči voznika tudi na daljših vožnjah manj utrudijo. Ksenonska žarometa dopolnjujeta naprava za čiščenje žarometov in avtomatsko uravnavanje višine svetlobnega snopa, ki preprečuje, da bi svetloba žarometov slepila potnike v vozilih na nasprotnem voznem pasu.

  Read more...

Porsche Slovenija, Bravničarjeva 5, 1000 Ljubljana ©, Porsche Slovenija 2012
Pravno obvestilo | Produkcija, PM, poslovni mediji