Porsche Slovenija
/
Slovar
 • Tempomat

  Tempomat vzdržuje izbrano hitrost, višjo od 30 km/h, oziroma 40 km/h, če to dopušča moč, torej zavorni učinek motorja. Tako še posebej v primeru daljših voženj in hitrostnih omejitev zagotavlja več udobja in razbremeni voznika. Voznik tempomat upravlja s stikaloma na ročici za smernike in dolge luči. Tako ima obe roki lahko ves čas na volanu. Ko pritisne na zavorni pedal, pedal sklopke ali pedal za plin, se tempomat samodejno izključi. Izbrana hitrost ostane shranjena in jo je kadarkoli mogoče ponovno priklicati.

  Read more...
 • Termoizolacijska zasteklitev

  Vse več sodobnih vozil je že serijsko opremljena s tonirano termoizolacijsko zasteklitvijo, ki občutno zmanjša segrevanje notranjosti. Kadar je vreme sončno, je tako temperatura v vozilu bolj prijetna, vročina in neposredni sončni žarki imajo manjši vpliv na počutje voznika in potnikov. Pozitivni učinki termoizolacijske zasteklitve pa niso občutni le pri udobju, temveč tudi pri varnosti, saj je voznikova zbranost zaradi manjše utrujenost večja in ne popusti tako hitro.

  Read more...
 • TMC

  Prometna obvestila. Gre za prometne signale, ki jih radijska postaja oddaja skupaj s prometnimi obvestili. Ti se upoštevajo pri dinamični navigaciji, izognete pa se lahko tudi zastojem, ki so nastali na cesti.

  Read more...
 • TPM

  Nadzor tlaka v pnevmatikah. Sistem s pomočjo števila vrtljajev posameznega kolesa nadzoruje obstoječi tlak v pnevmatikah. Če se tlak v določeni pnevmatiki zniža, sistem voznika na to opozori s kontrolno lučko v sredinski konzoli. Na ta način sistem prepreči, da bi voznik dalj časa vozil z nižjim tlakom v pnevmatiki in tako porabil več goriva.

  Read more...
 • Tritočkovni varnostni pas

  Vgradnja triročkovnih varnostnih pasov je zakonsko določena za vsa vozila. "Tritočkoven" pomeni, da je pas pritrjen na tri točke, večinoma na zgornji in spodnji del B-stebrička in na sedež.

  Read more...

Porsche Slovenija, Bravničarjeva 5, 1000 Ljubljana ©, Porsche Slovenija 2012
Pravno obvestilo | Produkcija, PM, poslovni mediji