Porsche Slovenija
/
Slovar
 • Varnostna potniška celica

  Potniški prostor je stabilna, izjemno toga varnostna celica. Pri zaščiti potnikov je osrednjega pomena, saj se le stežka deformira in tako potnikom ob nezgodi zagotavlja prostor, ki ga potrebujejo za preživetje.

  Read more...
 • Varnostni pasovi

  Varnostni pasovi so bistven sestavni del varnostnega koncepta vozila. Le če so voznik in potniki pripeti z varostnimi pasovi, lahko varnostne komponente (deformacijske cone, varnostna potniška celica, sistem varnostnih pasov z zategovalniki in sistem zračnih blazin), katerih učinek in delovanje sta medsebojno optimalno usklajena, razvijejo celoten zaščitni potencial. Sprednja sedeža sta opremljena s tritočkovnim varnostnim pasom. Nastavitev višine varnostnega pasu omogoča, da se pas optimalno prilega telesu, ne glede na telesno višino voznika oz. potnika (ne velja za TT). Položaj pasu v predelu ramena je dodatno mogoče nastaviti tudi nad višino sedeža. Potek pasu ima pri učinkovitosti zaščite pasu zelo velik pomen. S tritočkovnim varnostnim pasom sta opremljena tudi zunanja zadnja sedeža.

  Read more...
 • Varnostni volanski drog

  Volanski drog je v vozilih Audi brezstopenjsko nastavljiv po višini in globini. Teleskopska cev in zglobi v primeru trčenja skrbijo za to, da je vpliv deformacije čelne stene na položaj volana kar najmanjši. Poleg tega varnostna izvedba volanskega droga omogoča, da se volanski obroč ob trčenju pomakne proti armaturni plošči, tako da je jakost sil, ki delujejo na predel prsi in na glavo, kar najmanjša. Varnostni volanski drog dopolnjuje zaščitni potencial varnostnega pasu in zračne blazine. Električno nastavljivi volanski drog poleg prednosti ročno nastavljivega volanskega droga nudi občutno več udobja ob vstopanju in izstopanju. Ko voznik izstopi iz vozila, se volanski drog samodejno pomakne naprej in navzgor, v tako imenovani parkirni položaj. Ko voznik ponovno sede v vozilo in vključi kontakt, se volanski drog pomakne v nazadnje shranjeni položaj. Pri vozilih s sedeži s pomnilno funkcijo je nastavitev volanskega droga mogoče shraniti skupaj s položajem voznikovega sedeža in jo programirati za določen ključ.

  Read more...
 • Večfunkcijski volan

  Za udobno upravljanje različnih instrumentov neposredno na volanu (npr. radio ali tempomat).

  Read more...
 • Volan nastavljiv po višini in globini

  Voznik lahko nastavi volan glede na svojo velikost po višini in globini.

  Read more...
 • Voznikov informacijski sistem

  Voznikov informacijski sistem vozniku preko centralnega digitalnega zaslona v kombiniranem instrumentu posreduje informacije potovalnega računalnika in sistema auto check control, poleg tega so vozniku na voljo podatki o zunanji temperaturi in radijskem aparatu (frekvenca radijske postaje, RDS). Zaslon voznikovega informacijskega sistema se nahaja neposredno v vidnem polju voznika, kar zagotavlja več varnosti, saj vozniku ni treba popolnoma umakniti pogleda od dogajanja na cestišču.

  Read more...
 • Vzglavnik

  Najpomembnejša naloga vzglavnikov je, da pri naletu od zadaj in čelnem trčenju ublažijo sunek glave. S tem ščitijo vratni del hrbtenice pred pretiranim natezanjem. Vzglavniki so nastavljivi po višini in nagibu.

  Read more...
 • Vzmetenje

  Blaži tresljaje, do katerih pride zaradi neravne podlage in s tem poveča udobje in varnost med vožnjo.

  Read more...

Porsche Slovenija, Bravničarjeva 5, 1000 Ljubljana ©, Porsche Slovenija 2012
Pravno obvestilo | Produkcija, PM, poslovni mediji