video /

Nuša Derenda, ambasadorka vrhunske mobilnosti

Kaj je vrhunska mobilnost za Nušo Derenda?

Nuša Derenda, ambasadorka vrhunske mobilnosti

Pretok energije med njo in poslušalci je tisti, ki prinaša čarobnost v ustvarjanje Nuše Derenda. Na odru se razdaja, a prav toliko tudi dobi v zameno. Med vožnjo, kjer se ji rojevajo nove zamisli, pa je rada sama s svojimi mislimi.

Foto: Jani Ugrin

S skladbo Energy je pred leti izenačila najboljši dosežek Slovenije na Evrosongu, bila ves čas kariere med najbolj priljubljenimi in cenjenimi pevkami in tudi letos, ko praznuje 20-letnico ustvarjanja, se na njen koncert pripeljejo ljudje od blizu in daleč. Njena skrivnost?

»Glasba je v meni že od rojstva. Vse se začne z iskreno povezanostjo z glasbo. Če ni iskrenosti, se tudi koncert množice ne dotakne. Ko pa se zgodi ta čarobnost, ta pretok energije, je to občutek, ki me res ponese na krilih zanosa, in takrat si rečem: To je to, to je moje poslanstvo!«

Moje življenje spremlja energija. V vsakem tonu je. In ko se zgodi tista prava, začutim, kako se prenese med ljudi. Energija ... Si sploh kdo lahko predstavlja mobilnost brez nje?

Avtomobil je zanjo prostor intime, čas za pogovore s seboj. Seveda mora biti dovolj velik za njeno štiričlansko družino, za večje nakupe in za skupna potovanja, a je hkrati tudi prostor za dobro glasbo, za opravljanje poslov in za razmišljanje. »Največkrat se mi najboljše ideje porajajo ravno takrat, ko se sama vozim v avtomobilu,« pravi. Zato je na teh vožnjah za dušo vedno v dobri družbi, in čeprav velikokrat leti na krilih vetra, kot poje v eni od svojih skladb, tudi po dvajsetih letih kariere ostaja prizemljena, prijazna in napolnjena s pristno močjo. Energy!