vozila /

Veliki kupci: koncern ostaja prvi

V poslovnem letu 2018 je koncern Volkswagen s svojimi znamkami osebnih avtomobilov Volkswagen, Audi, SEAT in Škoda potrdil in ohranil prvo mesto tudi med velikimi nemškimi kupci. V segmentu flotnih vozil (v podatke so vključeni vozni parki...

Veliki kupci: koncern ostaja prvi

V poslovnem letu 2018 je koncern Volkswagen s svojimi znamkami osebnih avtomobilov Volkswagen, Audi, SEAT in Škoda potrdil in ohranil prvo mesto tudi med velikimi nemškimi kupci.

V segmentu flotnih vozil (v podatke so vključeni vozni parki kupcev z več kot desetimi vozili) je bilo registriranih 203.811 osebnih vozil (prejšnje leto: 214.674) štirih blagovnih znamk skupine.

Kljub številnim izzivom v letu 2018 in šibkejši skupni prodaji avtomobilov na nemškem trgu flotnih vozil v primerjavi s prejšnjim letom je koncern spet osvojil prvo mesto. K temu sta pomembno prispevali blagovni znamki SEAT in Škoda, ki sta v tem segmentu trga v letu 2018 dosegli doslej najboljše rezultate.

Med avtomobilskimi znamkami je bil čisto na vrhu, na prvem mestu, Volkswagen s 105.250 novimi registriranimi vozili. Audi jih je v letu 2018 prispeval 45.299, Škoda (kot najvišje uvrščena znamka med proizvajalci, ki imajo sedež izven Nemčije) 37.313, SEAT pa 15.949.

Premoč koncerna odražajo tudi podatki o prodaji oziroma registracijah vozil po modelih, saj je tu osvojil vsa mesta na vrhu. Volkswagen je zasedel prvi dve mesti s Passatom in Golfom, tretja je Škoda z Octavio, na četrti poziciji pa sledi še najvišje uvrščeni premijski model v flotnem razredu leta 2018, Audi A4.

Po besedah Armina Villingerja, prvega moža Volkswagen Group Fleet International, koncern z uspehom v letu 2018 ter prihodom novih modelov, kot sta Škoda Octavia Combi ali SEAT Leon, in z osvežitvijo modelov Audi A4 in A5 ter Volkswagen Passat, optimistično zre tudi v leto 2019.