video /

Vrhunsko!

Reportaža z dogodka v čast 25-letnice Porsche Slovenija: večer v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma je bil poln presežkov. »Saj res, kje pa je bil kakšen avto?« se je ob pogovoru o točkah, ki so nam ostale najbolj v spominu,...

Vrhunsko!

Reportaža z dogodka v čast 25-letnice Porsche Slovenija: večer v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma je bil poln presežkov.

»Saj res, kje pa je bil kakšen avto?« se je ob pogovoru o točkah, ki so nam ostale najbolj v spominu, vprašal eden od več kot 500 zadovoljnih povabljencev na pogostitvi po prireditvi. Neverjetno, ampak na osrednjem dogodku ob praznovanju 25-letnice jekleni konjički niso imeli glavne vloge. Ustvarjalci dogodka vedo, da so vozila znamk, ki jih zastopa Porsche Slovenija, vrhunska in da lahko zgodbe o mobilnosti povedo tudi brez njih.

Tako so namesto klasičnega avtomobilskega dogodka pripravili razgiban, privlačen, vrhuncev poln večer, v katerih ni manjkalo smeha in odličnih nastopov, a tudi čustev, iskrenih odgovorov in osebnih spominov na dogodke iz prvega četrt stoletja delovanja Porsche Slovenija.

Na odru so se vrstili znani gostje in predstavniki Porsche Slovenija ter skupaj odkrivali plasti vrhunske mobilnosti. S spomini na svojo, kot sta priznali na odru, »svojo včasih precej ovinkasto, danes pa prijetno vožnjo« sta goste skozi večer popeljali voditeljici Ula Furlan in Miša Molk (hči in mama sta v paru nastopili prvič).

Publika je v videozgodbi spoznala pogled na mobilnost tudi skozi igrive otroške oči in se pozneje navdušeno odzvala na akrobacije, ki sta jih (kljub poškodbi) prikazala Filip Kržišnik in Blaž Slanič v družbi mlade gimnastične generacije Športnega društva Gib Šiška! Energijo je večeru dodala vrhunska glasba. Prva je z vokalom navdušila Maja Keuc – Amaya. Zapel je tudi vsestranski Klemen Slakonja, ki je izpovedni zgodbi o potovanju v Prago (v popolni temi je publiki z besedami pričaral živo podobo potovanja 5-članske družine) dodal enkratno slovensko izvedbo uspešnice We Are The Champions. Za veliki finale so se na odru  – da je bilo navdušenje še večje, se je ta tudi vrtel – prvič skupaj pojavili Perpetuum Jazzile in Siddharta!

Glasba in obilica smeha (za katerega sta s stand-upom poskrbela Gašper Bergant in Perica Jerković) – to je povezovalo video zgodbe ambasadorjev vrhunske mobilnosti (Ivo Boscarol, Iztok Seljak, Arne Hodalič, Nuša Derenda, Živa Ploj Peršuh in Goran Dragić), ki jih bo lahko vsa Slovenija spremljala v celostni akciji ob 25-letnici Porsche Slovenija.

Svoje zgodbe so kot sproščeni sogovorniki v križanki o vrhunski mobilnosti na odru odstirali direktorji Marko Škriba, Franci Bolta, Simona Mavsar in Petr Podlipny ter hkrati povezovali lastnosti avtomobilskih znamk Volkswagen (ter Volkswagen Gospodarska vozila), Audi, SEAT in Škoda s svojimi značaji.

Aplavzi so postajali vse glasnejši, moč čustev, ki so vse od začetka pomembna vrednota v Porsche Slovenija, pa je dosegla vrhunec ob osebnih zgodbah, ki so se odvrtele pred očmi občinstva. Zgodbo o 25 letih uspešnega delovanja, a tudi skupnem premagovanju izzivov, težkih preizkušnjah in pomembnih zmagah (ter vsaj eni zakonski zvezi) so povedali zaposleni, ki so zvesti družbi vseh 25 let, ter trgovci, ki z njo prav tako sodelujejo vse od začetka. Brez odvečnega olepševanja so se besede združile v intimno izpoved o vrhunskem podjetju in izvabile tudi nekaj solz med občinstvom – tudi v prvih vrstah.

Večer, ki sta ga pred glasbenim finalom in prihodom več kot 60 nastopajočih na oder z zelo osebnim nagovorom zaokrožila generalna direktorja Porsche Slovenija Danilo Ferjančič in Heinz Slesak, je izpolnil obljubo voditeljc z začetka: globoke zgodbe, polne spominov, čustev, predanosti, občutka varnosti in zaupanja podjetju, so prinesle zanimive pripovedi, odlične nastopajoče, iskren smeh, presenečenja in odobravanje.

Slogan celostne akcije je: »Vrhunske zgodbe. Vrhunski ljudje. Vrhunska mobilnost.« Dogodek v Cankarjevem domu je te besede upodobil – vrhunsko.