Aktualno

#02

21. apr 2021

Drži ali ne drži?     |     Trditev #2


"Električni avtomobil zaradi proizvodnje električne energije v termoelektrarnah, kot je TEŠ 6, v ozračje z vožnjo dejansko izpusti več ogljikovega dioksida kot avtomobil na fosilna goriva."


Po podatkih Instituta Jožef Stefan je bil specifični emisijski faktor v Sloveniji proizvedene električne energije leta 2019 351 gramov ogljikovega dioksida na kilovatno uro. Če ga pomnožimo s porabo Volkswagnovega ID.3 z baterijo velikosti 58 kilovatnih ur, ki pretežno po avtocestah v idealnih vremenskih razmerah vozi s hitrostjo 130 kilometrov na uro od Ljubljane do Maribora in nazaj, pri čemer upoštevamo izgube ob polnjenju in šestodstotne izgube v prenosnem omrežju (21 kilovatnih ur na sto kilometrov), ugotovimo, da električni avtomobil povprečne velikosti po kriteriju od vira do kolesa v ozračje izpusti 73,7 grama ogljikovega dioksida na kilometer oziroma v celoletnem povprečju ( z zimskimi vožnjami vred) manj kot 80 gramov ogljikovega dioksida na kilometer.

Po podatkih ARSO pa so bili leta 2018 povprečni izpusti povprečnega avtomobila v vsakdanjem prometu na slovenskih cestah 178,3 grama ogljikovega dioksida na kilometer. Če želimo ta podatek primerjati z izpusti električnega avtomobila v Sloveniji glede na vire proizvodnje električne energije, moramo emisije toplogrednih plinov v prometu povečati za tiste, ki nastanejo pri črpanju in rafiniranju nafte, ter izpuste od prevoza surove nafte do transporta naftnih derivatov do bencinskih servisov..


Po kriteriju od vira do kolesa so, če upoštevamo podatek ARSO, emisije avtomobilov na slovenskih cestah 206,4 grama ogljikovega dioksida na kilometer. To je vsaj dvainpolkrat več od emisij električnega avtomobila. Trditev, da ta z vožnjo v ozračje dejansko izpusti več ogljikovega dioksida kot avtomobil na fosilna goriva, torej vsekakor NE DRŽI.
 


Naprej na naslednjo trditev     |     Nazaj na uvod

6 blagovnih znamk pod isto streho