Sporočila za javnost

Prikazane so objave za mesec APRIL 2019

Izberite drugo leto / mesec za ogled starejših objav
April
 
Januar
Februar
Marec
April
Maj
Junij
Julij
Avgust
September
Oktober
November
December
2019
 
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Družina ID. raste naprej: v Šanghaju bo s študijo predstavljen velik električni SUV prihodnosti

Objavljeno: 03 april 2019

Znamka Volkswagen bo na salonu Auto Shanghai, eni največjih avtomobilskih sejemskih prireditev na Kitajskem, pripravila svetovno premiero modela ID. ROOMZZ1). Vsestransko prilagodljivi multitalent je naslednji član družine ID. in napoveduje prihajajočo serijsko različico brezemisijskega SUV-ja s salonskim značajem, ki bo na trg prišel leta 2021, in to najprej na Kitajskem. Avtomobilski salon v Šanghaju bo potekal od 16. do 24. aprila 2019. 

 

Prenesi izjavo za javnost

45 let Golfa

Objavljeno: 03 april 2019

Golf – najuspešnejši evropski avtomobil – praznuje letos 45. rojstni dan. 29. marca 1974 se je v Volkswagnovi tovarni v Wolfsburgu uradno začela proizvodnja bodoče prodajne uspešnice. Tega dne nihče pri Volkswagnu ni slutil, da se bo naslednik legendarnega Hrošča do danes po vsem svetu prodal v 35 milijonih primerkov. Od začetka proizvodnje (Start of Production, SOP) pred 45 leti pa do danes je matematično vsak dan brez prekinitve vsakih 41 sekund nekje na svetu nekdo naročil novega Golfa – povprečno okrog 780.000 vozil na leto. 

 

Prenesi izjavo za javnost

Premiera Transporterja 6.1 na največjem svetovnem sejmu gradbenih strojev in gradbenih naprav

Objavljeno: 10 april 2019

Po februarski svetovni premieri Multivana 6.1 znamka Volkswagen Gospodarska vozila v Münchnu prvič javno predstavlja tudi novi Transporter 6.1. Okvir za premiero tehnično temeljito na novo zasnovanega prodajnega hita med gospodarskimi vozili ne bi mogel biti boljši: sejem "bauma 2019", ki velja za svetovno največji sejem gradbenih strojev in gradbenih naprav vseh vrst. V času od 8. do 14. aprila pričakujejo prek pol milijona obiskovalcev iz več kot 200 držav – znamka Volkswagen Gospodarska vozila bo novi Transporter 6.1 tako pokazala strokovnjakom z vsega sveta. 

 

Prenesi izjavo za javnost

Koncern Volkswagen si je zagotovil oskrbo z litijem

Objavljeno: 08 april 2019

Koncern Volkswagen in družba Ganfeng Lithium Co., Ltd. s sedežem v mestu Jiangxi (Kitajska) sta podpisala pismo o dobri nameri za dolgoročno dobavo litija za baterijske celice. Skladno z dogovorom naj bi Ganfeng koncern Volkswagen in njegove dobavitelje naslednjih deset let oskrboval z litijem.  S tem si je Volkswagen že danes zagotovil pomemben vir za pokrivanje čedalje večjih potreb po litiju za izdelavo baterij. 

 

Prenesi izjavo za javnost

Volkswagen po Hamburgu vozi popolnoma avtomatizirano

Objavljeno: 08 april 2019

Koncern Volkswagen v javnem mestnem prometu v mestu Hamburg preizkuša avtomatizirana vozila. Na ta način bo Volkswagen pod realnimi pogoji v nemškem velemestu prvič testiral avtomatizirano vožnjo do 4. stopnje. Skupina petih vozil e-Golf, ki so opremljena z laserskimi čitalniki, kamerami, ultrazvočnimi senzorji in radarji, v hanzeatskem mestu že vozi po trikilometrskem odseku testne proge za avtomatizirano in povezano vožnjo (TAVF). Rezultati voženj, ki jih koncern­ski oddelek za raziskave stalno analiza, pri čemer upoštevajo določila za varstvo osebnih podatkov,  naj bi uporabili za številne koncernske raziskovalne projekte s področja avtonomne vožnje, za preizkušanje servisnih storitev po meri strank in za optimizacijo individualnega prometa. 

 

Prenesi izjavo za javnost

China Challenge: Volkswagen ID. R na "cesti do nebeških vrat"

Objavljeno: 29 marec 2019

Povsem električni Volkswagen ID. R se bo septembra 2019 soočil s še enim posebnim izzivom. Na dogodku China Challenge na cesti do nebeških vrat Tianmen Shan – edinstveni cesti z 99 ovinki, ki vodi na goro Tianmen (1.500 km jugozahodno od Pekinga), bo za volan električnega športnega avtomobila z močjo 500 kW ponovno sedel Romain Dumas (F). Ker za 11 km dolgo in za javni promet nedostopno gorsko cesto še ni postavljenega uradnega rekordnega časa, bo družba Volkswagen China pred dogodkom organizirala tekmovanje v igranju računalniških iger, kjer bodo tekmovalci morali postaviti svoj virtualni najboljši čas na cesti do nebeških vrat Tianmen Shan. 

 

Prenesi izjavo za javnost

SEAT bo predstavil šest električnih in priključnohibridnih modelov

Objavljeno: 29 marec 2019

SEAT je danes predstavil svojo električno strategijo, ki bo do začetka leta 2021 vključevala šest električnih in priključnohibridnih modelov. Električni različici modelov Mii in el-Born bosta prva popolnoma električna modela znamke, medtem ko bosta novi generaciji Leona in Tarraca vključevali priključnohibridni različici. Poleg tega bosta kot priključna hibrida na voljo tudi Cupra Leon in Cupra Formentor. Predsednik uprave družbe SEAT, Luca de Meo, je danes na letni tiskovni konferenci podjetja oznanil, da bodo Cupro Formentor – novi CUV, ki je bil predstavljen na ženevskem avtomobilskem salonu – izdelovali v tovarni v Martorellu. 

 

Prenesi izjavo za javnost

Škoda Scala prejela ugledno nagrado Red Dot

Objavljeno: 29 marec 2019

Škoda Scala je prejela svoje prvo priznanje že pred prihodom na trg. Mednarodna, okoli 40-članska strokovna žirija je novemu kompaktnemu modelu letošnje leto podelila priznano nagrado Red Dot za produktni dizajn. Škoda je s tem ugledno priznanje prejela že trinajstič. Scala je prvi serijski model, ki razkriva naslednjo razvojno stopnjo Škodinega oblikovalskega sloga. Ta bo zaznamoval tudi prihodnje modele znamke. 

 

Prenesi izjavo za javnost

5 blagovnih znamk pod isto streho