Korporativna odgovornost

Naša načela

Porsche Holding si je v 60. letih svojega obstoja v preko 20 evropskih državah, na Kitajskem in v Južni Ameriki pridobil odličen ugled. Podjetje Porsche Slovenija je uvoznik za avtomobilske znamke Volkswagen osebna vozila, Volkswagen gospodarska vozila, Škoda, SEAT, CUPRA in Audi. Družbena odgovornost in visoke etične zahteve so podjetje pripeljale do tega, da smo zanesljiv partner za vrhunsko mobilnost. Ponujamo vozila in storitve najvišje kakovosti, skrbimo za zadovoljstvo naših strank in partnerjev.

 

Kaj je integriteta?

Integriteta pomeni delati pravilno zaradi osebnega prepričanja – z občutkom odgovornosti do našega podjetja, poslovnih partnerjev in kot član družbe. Integriteta vključuje tudi odločnost, da vztrajamo pri pravih načelih – ne glede na čustvene, gospodarske in družbene pritiske. V Porsche Slovenija smo zavezani k delovanju v skladu z integriteto.

V primeru vprašanj v zvezi z integriteto se lahko obrnete na:
Kontaktna oseba: Urša Petrič
Telefonska številka: +386 1 58 25 250
E-mail: ursa.petric@porsche.si
https://www.volkswagenag.com/de/sustainability/integrity.html

 

Kaj je zakonitost poslovanja?

Zakonitost poslovanja pomeni spoštovanje vseh pravnih predpisov in določb ter naših notranjih pravil in smernic. Cilj zakonitosti je vnaprejšnje preprečevanje kršitev.

 

Porsche ne tolerira kršitev predpisov

Porsche jemlje vsa opozorila o možnih kršitvah predpisov zelo resno. Takšne informacije skrbno preišče in v odgovor na ugotovljene kršitve predpisov ustrezno ukrepa, v skladu z veljavnimi delovnopravnimi predpisi in predpisi o soodločanju.
Managerji, zaposleni, stranke, poslovni partnerji družb Porsche, javni uradniki ali drugi zunanji subjekti lahko prijavijo vsak namig o možni kršitvi predpisov glede družb Porsche sistemu varuhov (ombudsmanov).  Žvižgačem ni treba skrbeti zaradi povračilnih ukrepov ali drugih neugodnosti s strani družb Porsche, če prijavijo take kršitve.
Žvižgači lahko stopijo v stik z dvema zunanjima pravnikoma (varuhoma), ki poslujeta ločeno od družb Porsche preko različnih kanalov za prijavo 24 ur na dan brezplačno. Varuha obravnavata vse informacije, ki jih prejmeta, kot zaupne in zagotavljata, da žvižgači ostanejo anonimni.
Vsakdo, ki želi posredovati konkretna opozorila o možnih kršitvah predpisov glede družb Porsche, lahko stopi v stik z varuhoma, kot je navedeno spodaj. Varuha sta na voljo tudi za zaupen oseben pogovor.

 

Sistem zaščite žvižgačev

Upoštevanje zakonskih predpisov in internih pravil je Volkswagnova prednostna naloga. Škodi za naše podjetje, zaposlene in poslovne partnerje se lahko izognemo le s spoštovanjem pravil in standardov. Posledično je potrebno kršitve hitro prepoznati, obravnavati in takoj odpraviti.
 

To zahteva skrbnost vseh udeležencev, skupaj s pripravljenostjo, da opozorijo na potencialne resne kršitve predpisov na podlagi utemeljenega suma. Cenimo tudi, ko nam informacije takšne narave posredujejo poslovni partnerji, stranke in druge tretje osebe. Prijave preiskovalnemu uradu se lahko pošljejo kadar koli in v katerem koli jeziku.
 

Sistem zaščite žvižgačev zagotavlja največjo možno zaščito prijaviteljev in vpletenih oseb. Preiskava se začne šele po zelo natančni preučitvi dejstev in utemeljenega suma kršitve predpisov. Ves čas preiskovalnega postopka bosta zagotovljena stroga zaupnost in tajnost. Informacije bodo pregledane pravično, ažurno in diskretno.
 

Prijavo lahko podate na brezplačni mednarodni številki: +800  444 46300 oz. če vaš lokalni ponudnik telekomunikacijskih storitev ne podpira brezplačnih storitev, lahko pokličete naslednjo plačljivo številko: +49 5361 946300.
 

Prek internetne komunikacijske platforme lahko vzpostavite stik s preiskovalnim uradom, izmenjate dokumente in vzpostavite dialog z odvetniki prek ločenega poštnega nabiralnika. Sistem je zaupen in zaščiten.  Žvižgači se lahko sami odločijo, ali želijo pri prijavi navesti svoje ime. Če želite poslati zaupno poročilo odvetnikom v preiskovalnem uradu, lahko prijavo predložite prek varnega kanala poročanja.
 

Pomembno obvestilo: Tudi če vaš želeni jezik v kanalu za poročanje ni na voljo, lahko za predložitev prijave uporabite kateri koli jezik. Preiskovalni urad lahko kontaktirate v katerem koli jeziku prek elektronske ali navadne pošte.
 

Povezava do spletnega kanala poročanja BKMS:
https://www.bkms-system.com/bkwebanon/report/clientInfo?cin=22vwgroup16

 

Varuhi v skupini Volkswagen
 

»Varuh« ali »ombudsman« je izraz, ki izhaja iz švedske besede za mediatorja oziroma zakonitega zastopnika. Dr. Rainer Buchert in Thomas Rohrbach, zunanja varuha, ki ju je imenovala skupina Volkswagen, opravljata delo posebnih svetovalcev in sprejemata prijave o morebitnih kršitvah zakonskih ali internih predpisov oziroma kakršnem koli drugem škodljivem ravnanju v Skupini ter pregledujeta njihovo verodostojnost in utemeljenost. Posvetujeta se z žvižgačem, če je potrebno in če je identiteta žvižgača znana. Na koncu vse informacije v dogovoru z žvižgačem posredujeta preiskovalnemu uradu v nadaljnjo obravnavo.
 

Vse informacije se obravnavajo kot zaupne in žvižgač se sam odloči, ali želi v odnosu do Skupine ostati anonimen. Varuha, ki ju je imenovala Skupina, zagotavljata, da se prijave žvižgačev, ki ne želijo razkriti svoje identitete družbi, anonimno posredujejo preiskovalnemu uradu. Če želite stopiti v stik z varuhoma skupine Volkswagen, lahko njune kontaktne informacije najdete na naslednji domači strani: http://www.ombudsmen-of-volkswagen.com/ .
 

 


Centralni preiskovalni urad

E-pošta: io@volkswagen.de

Poštni naslov:
Centralni preiskovalni urad
Box 1717
38436 Wolfsburg
Nemčija

Osebno:
Centralni preiskovalni urad
Porschestraße 1
38440 Wolfsburg
Nemčija 

Prosimo, da se za sestanek predhodno dogovorite prek e-poštnega sporočila, ki ga pošljete na naslov io@volkswagen.de.

 

 

6 blagovnih znamk pod isto streho